Egy férfi minden ok nélkül megkéselt egy örömlányt Budapesten

A Fővárosi Törvényszék nem jogerős döntésével 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit emberölés bűntettének kísérletével és kifosztás bűntettével vádolt az ügyészség.

Az ítélet szerint a terhelt szexuális szolgáltatás igénybevétele miatt megjelent a prostituáltként dolgozó sértett józsefvárosi lakásán. A lakásba belépve a férfi rögtön a mellékhelyiségbe ment, ahol elővett egy 5,5 centiméter pengehosszúságú kést, majd onnan kilépve, minden előzmény nélkül rátámadt a nőre és több helyen megszúrta őt. A sértettnek – aki a támadás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – végül sikerült kimenekülnie a lakásból és segítséget kérnie. A vádlott a sértett pénztárcájából kivett 62 ezer forintot, majd magához vette a nő mobiltelefonját is és távozott a helyszínről. 

A sértett a bántalmazás miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett. Figyelemmel a támadott testtájékokra, az elkövetés eszközére és az erőbehatások nagyságára, a nőnél akár a halálos sérülés kialakulásának reális lehetősége is fennállt.

A bizonyítási eljárás eredményeképp a Fővárosi Törvényszék bűnösnek mondta ki a férfit. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság azt, hogy az élet elleni cselekmény kísérleti szakban maradt, valamint azt is, hogy a vádlottnak súlyos fokban korlátozott a beszámítási képessége, amely megakadályozta őt abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, és ennek megfelelően cselekedjen. Súlyosító körülmény volt a terhelt büntetett előélete és az, hogy a sértettnek maradandó fogyatékosságot okozott.

A bíróság döntése nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !