Útmutató készült a munkáltatói visszaélések megelőzésére

Munkajogaink címmel hiánypótló kiadványt jelentetett meg a Magyar Szakszervezeti Szövetség azzal a céllal, hogy egyszerű, érthető, ám a törvényhez hitelesen igazodó tartalommal segítse a munkavállalók tájékoztatását alapvető jogaikról. Erre ugyanis egyre ma nagy szükség van szerintük. Az Európai Szakszervezeti Szövetség támogatásával készült ingyenes zsebkönyv online, lapozható formában is elérhető a MASZSZ honlapján - vette észre a 24.hu.

Zlati Róbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint ez az egyszerűen megfogalmazott, ám tartalmában a törvény szövegéhez hűen igazodó útmutató hasznos lehet minden aktív dolgozónak.

Tapasztalatok szerint ugyanis egyre többen úgy állnak munkába, hogy alapvető jogaikkal sincsenek tisztában, ettől pedig a munkáltatói visszaélések célpontjává válhatnak. Munkáltatói visszaélésnek számít egyebek között a munkaidő-beosztás utolsó pillanatban való módosítása, vagy éppen munkaviszony megszüntetésekor a kikényszerített közös megegyezés.

A zsebkönyv azonban arra is „megtanít”, hogy mit tehetnek a munkavállalók ezekkel a sok helyen mindennapossá váló, ám jogellenes intézkedésekkel szemben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !