Toroczkai László szerint Orbán Viktor árulást követett el a júdáspénzért

Pártja nevében árulásnak nevezte Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnök-frakcióvezetője hétfőn, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem vétózta meg a múlt heti európai uniós csúcson Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak megkezdését.

Nem ezt ígérte a magyaroknak, és nem erről beszélt az országgyűlési vita során sem - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, egyértelműnek nevezve, hogy ami történt, "az semmi másról nem szólt, mint egyfajta színjátékról és zsarolásról, aminek célja az volt, hogy az európai uniós milliárdok meginduljanak Magyarország felé".

Kifogásolta, hogy a tízmilliárd eurós "júdáspénz" jelentős részének felhasználását olyan célokhoz kötötték, mint a zöldenergiára való átállás vagy az oroszországi, "könnyebben hozzáférhető, betonbiztos és sokszor olcsóbb energiahordozókról való leszakadás". Hozzátette, így ebből az összegből gazdasági fellendülést nem várnak, azt viszont igen, hogy "NER-közeli cégek" kapnak majd jelentős értékű megbízásokat.

Toroczkai László hangsúlyozta: a Mi Hazánk a legkeményebben és a leghatározottabban fel akar lépni "a fideszes korrupcióval szemben", ezért korrupciófigyelő honlapot hoznak létre, ahol bárki bejelenthet komolyan vehető ügyeket.

Az ellenzéki politikus szólt arról is: még a héten ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek egy olyan eset miatt, ahol egy sajtóhír szerint a Fidesz pártigazgatója "valószínűleg egy olyan ügyben vett részt, ami a hivatali visszaélés és más bűncselekmény, akár befolyással üzérkedés bűncselekmény gyanúját felveti".  (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !