Szívességből vett részt a pénzmosásban, két évre börtönbe kerülhet a naiv férfi

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalemberrel szemben, aki szívességből, gondatlanul vett részt pénzmosásban.

A vádirat szerint a 33 éves férfit egy Kelet-Magyarországi településen idén tavasszal azzal szólította meg egy ismeretlen személy, hogy az Ukrajnában dúló háború elől menekült el, családjának pénzre van szüksége, ami rendelkezésére áll, csupán egy bankszámlára van szüksége, ahová utalni lehetne a rendelkezésére álló összeget, hogy azt felvehesse. A bankszámla használatért cserébe, hálaként pénzt is felajánlott az ismeretlen férfi.

A vádlott az ismeretlen személyt megsajnálta, felajánlotta a bankszámláját. A bankszámlára még aznap egy 2 500 000 forintról szóló utalás érkezett, melyet a vádlott a település bankfiókjában készpénzben felvett és átadott az ismeretlen férfinak. A szívességért cserébe pénzt nem fogadott el.

A nyomozás során megállapításra került, hogy az összeget egy Győr-Moson-Sopron vármegyei nő bankszámlájáról utalták aznap, a nő megtévesztésével, csalás útján.

Az ügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségével vádolta meg, mely bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !