Szétmarcangolt egy kutya egy postást Apcon

A Hatvani Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádol egy férfit, akinek figyelmetlensége miatt a kutyája egy postai kézbesítőre támadt.  

A vád szerint a férfi apci hazában tartotta a kutyáját. A vádlott figyelmetlen volt, így az eb a nyitva maradt kapun át az utcára kiszökött és a kerékpárral közlekedő postai kézbesítő nőre támadt. A támadás során a vádlott kutyája a sértettet megállásra és a kerékpárról leszállásra kényszerítette, rátámadt, jobb lábát rángatta, aminek következtében a nő a földre esett.  Időközben a helyszínre érkezett a vádlott is, aki észlelve a kutya szökését sikertelenül próbálta a támadó ebet megfékezni. A kézbesítő a helyzetből menekülve felkapaszkodott egy közeli üzem kerítésének beton lábazatára, azonban a vádlott kutyája ekkor is folytatta a támadást. 

A nőt a helyszínre érkező mentők kórházba szállították. A kézbesítő mindkét lábszárán súlyos harapott, szakított sérüléseket szenvedett, melyek csak maradandó fogyatékossággal gyógyultak. A támadás a testi sérüléseken túl lelkileg is megviselte a kézbesítőt.

A vádiratában a járási ügyészség a hanyag gazdával szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Hatvani Járásbíróság fog döntést hozni.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !