Nagy értékű elektronikai termékek és dohányáru lopására szakosodott bűnszövetség tagjait és fogta el a rendőrség

Nagy értékű elektronikai termékek és dohányáru lopására szakosodott bűnszövetség tagjait azonosították és fogták el a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai. A hármas egyik tagja, a betörések értelmi szerzője letartóztatásban várja a döntést ügyében.

Jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás miatt folyt eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. A megalapozott gyanú szerint az éj leple alatt érkezett 2022 novemberében egy székesfehérvári műszaki áruházhoz az elkövető, aki fejszével betörte a bejárati üveget, és pillanatok alatt összekapkodott több tucat különböző típusú mobiltelefont, majd elmenekült. A következő hónapokban többször ide és egy budakalászi üzletbe is hasonló módon törtek be, ahonnan esetenként jelentős mennyiségű és értékű mobiltelefonokkal és okosórákkal távoztak, de előfordult olyan is, hogy nem jutottak értékhez. Összesen több mint 42 millió forint értékű elektronikai termék került a birtokukba. Ez év júniusában az elkövetők célkeresztbe vettek egy dunaharaszti trafikot is, ahová kétszer jutottak be hívatlanul, és több százezer forint értékű dohányterméket zsákmányoltak.

A székesfehérvári nyomozóknak a hónapokig tartó intenzív munka eredményeként, továbbá a Pest vármegyei kollégáik szoros együttműködésének is köszönhetően sikerült azonosítaniuk a bűnbanda vezetőjét és segítőit. V. I. szemelte ki az üzleteket, majd tervezte meg a bűnös haszonszerzés minden egyes mozzanatát, és szervezett be maga mellé esetenként egy-egy társat. G. Gy.-t elfogatóparancs alapján, N. A.-t lakóhelyén fogták el a rendőrök. V. I. kézre kerítésében a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi, Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai is közreműködtek. A bűnbanda feje rács mögé került, társai szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrök az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és átadták az iratokat az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !