Az SZBU fokozza tevékenységét az ellenséges vonalak mögött annak érdekében, hogy a háború minél közelebb kerüljön a Kremlhez

Vaszil Maljuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) főnöke a Politicónak adott interjújában - amelyet az SZBU sajtószolgálata tett közzé - közölte: a biztonsági szolgálat fokozza tevékenységét az ellenséges vonalak mögött annak érdekében, hogy a háború minél közelebb kerüljön a Kremlhez, és a kiemelt célpontok között szerepelnek orosz hadihajók, katonai bázisok, fegyverszállítási logisztikai folyosók.

"Az SZBU célzott csapásokat hajt végre. Tűket szúrunk az ellenség szívébe. Minden különleges hadműveletünk egy meghatározott célt követ, és meghozza a maga eredményét. Mindez nehezíti az Oroszországi Föderáció hadviselési képességét Ukrajnában, és közelebb hozza a győzelmünket" - fogalmazott Maljuk. Szavai szerint a különleges szolgálat most azon dolgozik, hogy kiszorítsa az orosz fekete-tengeri flottát a Krímből. Hangsúlyozta egyúttal, hogy a nemzetközi jognak megfelelően cselekszenek. "Az SZBU műveleteinek nagy része Ukrajna területén zajlik - a Donbászban, a Krím félszigeten és a Fekete-tengeren. Ez a mi földünk, és minden lehetséges módszerrel felszabadítjuk a megszállók alól" - hangsúlyozta az SZBU vezetője. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !