Figyelmetlen tolatásával súlyos sérülést okozott egy teherautó sofőrje Recsken

Az Egri Járási Ügyészségen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőügyben közvetítői eljárás keretében adott jóvátételt a figyelmetlen sofőr.

A férfi a kora délutáni órákban derült időben, jó látási viszonyok mellett végzett hátramenetet Recsk belterületén a Vörösmarty Mihály úton az általa vezetett tehergépkocsival. A gyanúsított tolatása során figyelmetlensége miatt nem észlelte a mögötte a járda helyett szabálytalanul az úttesten gyalogló nőt, akit a járművével fellökött. A sértett elesett, a férfi a járművel továbbhaladt, de - szerencsére - annak kialakítása miatt a sértett felett haladt, majd a nő kiabálására állt meg úgy, hogy a sértett még a jármű alatt tartózkodott.

A balesetben a hölgy 8 napon túl gyógyuló törést szenvedett el.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt megbánta, és vállalta a sértett felé jóvátétel teljesítését, ezért az Egri Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából, mely eredményesen, a sértett és a gyanúsított megegyezésével és a kért jóvátétel teljesítésével zárult, ezért az ügyészség az eljárást - tevékeny megbánás folytán - megszüntette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !