Fegyverrel fenyegetőzött és veszélyesen előzött egy 18 éves fiú az autópályán

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú elkövetővel szemben, aki az autójából egy airsoft fegyverrel fenyegette meg a mellette haladót, majd veszélyesen előzte meg.

A vádirati tényállás szerint a 18 éves fiatalember közlekedett édesanyja autójával az autópályán a belső sávban, sűrű forgalomban, esős időben. Mikor utolérte a sértettet többszöri fénykürt jelzéssel jelzett neki, majd kitért a külső forgalmi sávba és a sértett mellé ért. Ekkor a kesztyűtartóból elővett egy airsoft fegyvert és azt lóbálva fenyegette vele a sértettet.

Mindeközben a terhelt a külső sávban utolérte az előtte közlekedőt, de lassítás helyett az előzés szabályainak megszegésével áttért a sértett előtt a belső sávba, aki csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni, hogy az elé bevágó terhelt járművének ütközzön.

A vádlott veszélyes manőverével utas és a sértett járművében utazók életét, testi épségét közvetlen veszélynek tetti ki.

Az ügyészség a terheltet közúti veszélyeztetés bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !