Egy nagyméretű konyhakéssel a kezében követelte a dunaújvárosi dohánybolt bevételét a 20 éves rabló

A dunaújvárosi rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalembert, aki egy dohányboltban próbált könnyűszerrel pénzt szerezni.

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult nyomozás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon ismeretlen férfival szemben. A gyanú szerint az elkövető késő este egy nagyméretű konyhakéssel jelent meg egy dunaújvárosi trafikban, és a bevételt követelte az eladótól, amit nem kapott meg. Ezután egy doboz cigarettát magához véve elmenekült.

A rendőri egységek a riasztás után azonnal a helyszínre vonultak, azonban a maszkos tettest nem sikerült elfogniuk. Forró nyomon helyszíni szemlét tartottak, adatokat rögzítettek, elemezték a biztonsági kamerák felvételeit, és tanúkat gyűjtöttek össze. A rabló kézre kerítése érdekében négylábú társuk is segítségükre volt, azonban ő sem tudott a rabló nyomára bukkanni. Néhány nappal később sikerült a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható férfit azonosítani, aki addigra már elhagyta az országot, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. O. Józsefet körözés alapján Németországban fogták el és állították bíróság elé november végén, majd a dunaújvárosi nyomozók a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vették át.

A férfit őrizetbe vétele mellett kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !