Falat bontottak, hogy bejussanak az áruházba a bűnbanda tagjai

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást a műszaki boltok kifosztására szakosodott bűnbanda ügyében.

A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy az éj leple alatt Zalaegerszegen egy műszaki áruház hátsó falát ismeretlen elkövetők kibontották, és onnan okostelefonokat, laptopot, táblagépeket és más elektronikai készülékeket vittek el megközelítőleg 38 millió forint értékben.

A zalai nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, és nemzetközi szervek közreműködésével azonosították a feltételezett tetteseket, akik, mint kiderült, több európai országban is követtek el hasonló módszerrel bűncselekményeket. A bűnbandát a román rendőrség bevonásávalfogták el Romániában.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 28, 36 és 45 éves román állampolgárságú férfiakkal szemben.  

A nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat vádemelés céljából megküldték a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !