Buszvezetőt bántalmazott egy dühös utas Debrecenben

A leszálló férfi megharagudott a buszvezetőre, ezért szidta és erőszakos volt vele – tettéért börtönbüntetést kaphat. 

A vádirat szerint az elkövető egy távolsági autóbuszon utazott, amit a közlekedést társaság formaruháját viselő sértett vezetett. A vádlott egy debreceni megállónál akart leszállni, amit azonban későn jelzett. Ennek ellenére a buszvezető megállt, de távozása közben megkérte a férfit, hogy legközelebb időben jelezze a leszállási szándékát.

A vádlott ettől ideges lett, szidalmazni kezdte a sofőrt, és arcon köpte. Miközben lefelé ment a lépcsőn, tovább szidta a férfit, majd visszalépett egy lépcsőfokot, és levette a buszon található műanyag szemetes tetejét, amit a vezetőhöz dobott. A fedél a sértett arcát és orrát találta el, amitől a vezetőnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, de nem kérte, hogy a férfit könnyű testi sértés miatt is vonják felelősségre.

A vonatkozó szabályok alapján az autóbusz vezetője közfeladatot ellátó személynek minősül.

A Debreceni Rendőrség nyomozása során az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a törvényi feltételek fennállása esetén a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélje és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !