Az édesanya gondatlansága miatt kizuhant egy kisgyermek az ablakon

Két év próbaidőre felfüggesztett egy év fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt az anyát, akinek gondatlansága miatt kiskorú gyermeke kizuhant az ablakon - közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

A vádirat szerint a terhelt két kiskorú gyermekével tartózkodott otthon. Amíg az édesanya az egyik gyermekével a konyhában volt, a másik a nappaliban felmászott a kanapéra, onnan pedig a radiátoron keresztül az ablakpárkányra, és a nyitott ablakon keresztül több mint 3,5 méter magasságból kizuhant a ház melletti járdára.

A gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett, és az édesanyát gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétségében mondták ki bűnösnek - tudatta a törvényszék.

Azt írták, a terhelt az előkészítő ülésen a vádirattal egyezően elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A közlemény szerint a gyermek sérülései elkerülhetők lettek volna, ha a vádlott a tőle elvárható figyelem és körültekintés tanúsításával kizárja annak lehetőségét, hogy felmásszon a nyitott ablakhoz.

A Fővárosi Törvényszék a büntetés kiszabása során a vádlott javára enyhítő körülményként vette figyelembe a nő büntetlen előéletét, beismerését, a tárgyalásról történő lemondó nyilatkozatát, valamint azt, hogy rendezett családi körülmények között két kiskorú gyermeket nevel. További enyhítő körülménynek számított a gondatlanság foka, amely hanyag gondatlanság volt, és ez magatartás a gondatlan cselekmények közül a legenyhébbnek számít - ismertette a törvényszék.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !