A legszigorúbb kényszerintézkedést rendelték el a 21 éves lányt megerőszakoló férfiakkal szemben, részletek derültek ki a monori bűntényről

Kihasználták a sértett ittas, bódult állapotát a terheltek, akik szexuális cselekményt végeztek a nővel. Ezt követően a két férfi az asszony értékes telefonját és ékszereit is magukkal vitték. Más védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt a Monori Rendőrkapitányság indított eljárást az ügyben. A Budakörnyéki Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a gyanúsítottakkal szemben.

2023.12.16-án a gyanúsítottak egy vasútállomáson tartózkodtak, ahol észrevették a sértettet. A nő ittas állapotban volt, az állomás előtt található büfénél vizet vásárolt, amit a mobiltelefonja segítségével fizetett ki. A gyanúsítottak a telefonját a kezében tartó sértettet kísérve az állomás épülete felé mentek. Ezt követően az idősebb gyanúsított a sértettel a női mosdóba ment, ahol a sértett ittas, bódult állapotát kihasználva vele szexuális cselekményt végzett. Ezt követően a fiatalabb gyanúsított is bement az illemhelyiségbe, ahol ő is szexuális cselekményt végzett a sértettel. Ezt követően a terheltek eltulajdonították az asszony mobiltelefonját, arany gyűrűjét, fülbevalóját, ezüst gyűrűjét, szemüvegét és 5000 forint készpénzét.

A bűncselekmény elkövetése során okozott anyagi kár: 850 000 forint

Állandó, bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak nem rendelkeznek. Figyelemmel arra, hogy a sértettől eltulajdonított értékeket a rendőrség eddig nem találta meg, nagy az esélye annak, hogy – szabadlábon hagyásuk esetén – ezeket a tárgyakat a terheltek megsemmisítik, vagy a hatóság elől elrejtik. Továbbá a két férfi előéletére és vagyoni, anyagi helyzetére tekintettel attól is tartani lehet, hogy szabadlábra helyezésük esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. Minderre tekintettel az ügyészi indítvány szerint a letartóztatásuk indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2024. január 20-ig. 

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és a fiatalabb terhelt védője fellebbezést nyújtott be ellene. Mivel a másik férfi védője nem volt jelen, jogorvoslat benyújtására neki 3 munkanap áll rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !