15 évvel megúszhatja a nevelőapa, aki megölte és elásta a két nevelt lányát

A Nógrád Vármegyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves diósjenői férfival szemben, aki 2009 év elején előbb a 19 éves, majd a 14 éves nevelt lányát megölte.

A vád szerint a férfi 2009 februárjában a diósjenői házukban összeveszett a 19 éves nevelt lányával, akiről megtudta, hogy gyermeket vár. Többször fejen ütötte, majd megrugdosta a földre kerülő sértettet, aki a bántalmazás következtében életét vesztette. A férfi a holttestet az élettársa segítségével még aznap elásta a háza udvarán. 

Egy hónap múlva a férfi a februári áldozat 14 éves húgával veszett össze, aki bevásárlásra kért pénzt tőle. A veszekedés közben a háza udvarán fojtogatta a lányt, majd úgy megverte, hogy a sértett a bántalmazásba belehalt. A férfi a holttestet előbb a házában egy ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta.

A férfi 2015 nyarán arról értesült, hogy az erdőt fel akarják parcellázni, ezért a lány csontjait kiásta és elégette, az el nem égő maradványokat pedig máshol földelte el.

A vádlott élettársa - a sértettek anyja - tudott a férfi tetteiről, azonban ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, hogy Budapestre költöztek.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette, míg élettársa ellen bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés, a nővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Arra az esetre, ha a vádlottak a bíróság előtt a váddal egyezően, teljes körűen beismerik a bűncselekmények elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a férfival szemben a cselekmény elkövetésekor hatályban lévő Büntető Törvénykönyv szerint kiszabható legmagasabb határozott tartamú szabadságvesztés, azaz 15 év fegyház, míg a nővel szemben 2 év börtön a mértékes ügyészi indítvány. 

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !