110 milliós csalás - Egy debreceni férfi nagy értékű autókat, munkagépeket ígért áldozatainak

Egy debreceni férfi nagy értékű autókat, munkagépeket ígért áldozatainak. A rendőrök 11 rendbeli csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A 29 éves férfi mindenben és mindenkiben a lehetőséget látta. Fő profilja drága kocsik behozatala volt külföldről. A több tízmilliós luxusautókat valamivel olcsóbban kínálta a piaci árnál. A kreált nepper szerepét azzal is hitelesebbé tette, hogy ő maga is nagy értékű – ugyan bérelt – autókkal járt. Vásárlói többmilliós előleget utaltak át a számlájára, azonban csak végeláthatatlan ígéreteket kaptak. Se járművük nem lett, se a már befizetett összeget nem látták viszont. Volt olyan sértett, aki 46 millió forintot küldött a férfinak, két munkagépet akart megvenni.

A debreceni férfi minden alkalmat megragadott, hogy pénzt csikarjon ki áldozataitól. Egyik ismerősétől 18 millió forintot úgy vett át, hogy a jól menő külföldi vállalkozásában megforgatja, természetesen kedvező hozamot ígért. A befektetett pénz ebben az esetben sem térült meg soha. A férfi bő egy év alatt összesen 110 millió forinthoz jutott így hozzá.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály nyomozói 2023 novemberében gyanúsítottként hallgatták ki, és 11 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt indítottak nyomozást vele szemben. Gyanú merült fel továbbá arra vonatkozólag is, hogy több hasonló bűncselekmény is a nevéhez köthető, ezek felderítése az eljárás további részét fogják képezni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !