Zebrán átkelő kisgyerekeket, családokat ütöttek el Budapesten

Az elmúlt napokban zebrán átkelő kisgyerekeket, családokat ütöttek el a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság valamennyi esetben eljárást indított.

Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a XVIII. kerületben, a Nagykőrösi úton 2023. november 20-án, hétfőn reggel 6 óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte. A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték.

A XI. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap 16 óra körül egy édesanya és kilencéves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén négyéves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ugyanezen a napon 18 óra után a XIV. kerületi Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott.

Két nappal később, szerdán 17 óra után a XXI. kerületben, az Ady Endre úton egy 12 éves fiú szaladt át a zebrán, elütötte egy autó, súlyosan megsérült.

Csütörtökön 16 óra körül a XII. kerületi Alkotás utcában négyéves kisfiával ment át a zebrán egy apuka, amikor elütötték őket, szerencsére ők is könnyebben sérültek csak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság valamennyi esetben eljárást indított.

Késő ősszel már korán sötétedik, gyakran köd és csapadék rontja tovább a látási viszonyokat, a csúszós út miatt pedig nagyobb a féktávolság, emiatt az autósoknak fokozott óvatossággal kell közlekedni. A zebrák megközelítésénél még nagyobb óvatosság szükséges, mindig számítani kell a gyalogosokra!

A közlekedésrendészeti ellenőrzések során a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél az elsőbbségadást elmulasztó járművezetőkre.

Ugyanakkor a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekedni. Az úttestre lépés előtt mindig alaposan nézzenek körül, gyermekeiket is tanítsák meg a legfontosabb szabályokra, és mutassanak nekik jó példát, illetve ilyenkor viseljenek élénk színű, világos, lehetőleg fényvisszaverő elemekkel rendelkező ruhadarabokat! 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !