Zaharova: Oroszország nem hagyja válasz nélkül Moldova ellenséges lépését

Oroszország nem hagyja válasz nélkül Moldova ellenséges lépését, azt a döntést, hogy csatlakozik az EU-nak az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen bevezetett szankcióihoz - jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője pénteki kommentárjában.

"A moldovai fél döntése nem marad válasz nélkül. A megtett intézkedésekről pótlólagosan be fogunk számolni" - írta a diplomata.

Zaharova hangsúlyozta, hogy Moszkva a szankciókhoz való csatlakozást "a moldovai vezetés újabb ellenséges lépésének tekinti, amely teljességgel beépült a kollektív Nyugat oroszellenes kampányába".

A szóvivő szerint a döntés célja az orosz-moldovai kapcsolatok teljes lerombolása, e kapcsolatok pedig "a hivatalos Chisinau hibájából már most is nagyon siralmas állapotban vannak". Állásfoglalásában kétségbe vonta, hogy a moldovai vezetés ilyen "destruktív" irányvonala megfelelne a lakosság érdekeinek, a moldovaiak ugyanis szerinte túlnyomó többségében barátságosan viszonyulnak Oroszországhoz, és érdekeltek a sokrétű kétoldalú együttműködés megőrzésében és fejlesztésében. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !