Tényleges életfogytiglanra ítélték az apját körfűrésszel bántalmazó férfit

A Fővárosi Törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, akit az ügyészség emberölés bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés és jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint lopás és kapcsolati erőszak vétségével vádol.

Az ítélet szerint a terhelt 2020 tavaszán az édesapjához költözött annak pesterzsébeti lakásába. A vádlott kábítószer-élvező életmódot folytatott, amelynek anyagi fedezetét úgy biztosította, hogy az édesapja lakásából különböző műszaki cikkeket, szerszámokat és háztartási eszközöket vitt el. Az együttélés során a vádlott több alkalommal fenyegetően lépett fel, az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó magatartást tanúsított a nála gyengébb fizikumú férfival szemben, akit szidalmazott és félelemben tartott. Egy alkalommal egy szóváltást követően ököllel megütötte az édesapját, akit – miután az a földre került – még többször mellkason is rúgott. A vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott egy másik esetben az édesapja engedélye nélkül elvitte annak gépkocsiját. A vádlott ezeken felül 2021 áprilisában ittas állapotban vitába keveredett az apjával, akit miután többször megütött és megrúgott, egy elektromos körfűrésszel bántalmazott úgy, hogy az eszközzel 15 cm hosszú sebet ejtett a sértett hátán. A terhelt a bántalmazást követően fényképet készített az apja sérüléseiről és azzal az üzenettel, hogy megölte az édesapját, elküldte a fotókat az ismerőseinek, akik közül egy személy értesítette a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, de a halál bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt nála.

A terhelt a bűncselekményeket erőszakos többszörös visszaesőként követte el, ezért a bíróságnak a Büntető Törvénykönyv rendelkezése alapján életfogytig tartó szabadságvesztést kellett kiszabni, továbbá szintén a Büntető Törvénykönyv rendelkezése alapján ki kellett zárnia őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben a vádlott és védője fellebbeztek. 

A bíróság a terhelt letartóztatását fenntartotta a másodfokú eljárás befejezéséig.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !