Videón a bennfentes tolvaj

A Pécsi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett lopás vétségével vádolja két vendéglátóhely volt alkalmazottját, aki korábbi munkahelyeiről lopott.

A vád szerint a vádlott 2023. március végéig dolgozott két pécsi vendéglátóhelyen, melyeket ugyanazon személy üzemeltetett. A vádlott ismerte a két üzlet kamerarendszerének működését, tudta, hova helyezik zárás után a bevételt és a kulcsokat.

Ezt kihasználva 2023. május 7-én éjjel az egyik üzlethez ment, kinyitotta a pavilont és bent kikapcsolta a kamerát. Magához vette a pavilon aznapi bevételét, 16 000 forintot tartalmazó borítékot, visszakapcsolta a kamerarendszert és kiment a pavilonból.

Negyedóra múlva a másik üzlethez ment, kinyitotta az ajtót és bement az üzletbe. Bent kikapcsolta a kamerarendszert, magához vette a napi bevételt, 45 000 forintot, majd a kamerarendszert visszakapcsolta és a kávézó kulcsát is visszatette a helyére.

A férfi azonban nem gondolt arra, hogy mindkét helyen az utcán található kamera, így a cselekményt azok rögzítették.

A vádlott cselekménye kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétségének minősül, ami két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben felfüggesztett fogházat szabjon ki.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !