Életveszélyes ütést mért haragosára egy 18 éves fiú Füzesabonyban

A 18 éves fiú hátulról, észrevétlenül ütötte le a sértettet egy füzesabonyi presszó előtt.

A vád szerint a vádlott és a sértett között vita alakult ki, mely során a sértett egy üres üveggel fejbe dobta a vádlottat, aki fenyegető üzenetek kíséretében elhagyta a helyszínt.

A fiatalkorú terhelt pár perc múlva rokonaival tért vissza az egyik füzesabonyi presszóhoz, majd hátulról, észrevétlenül haragosához futott, akit egy kalapácsszerű tárggyal egyszer, nagy erővel fejen ütött, mintegy viszonozva a korábban kapott támadást. A fiú ezután távozott a tetthelyről.

Az ütés hatására a sértett összeesett, elszenvedett súlyos koponyasérülései miatt pedig életveszélyes állapotba került. Az elkövetés körülményei alapján súlyosabb, halálos eredménnyel járó sérülések reális lehetősége nem állt fenn.

Az ügyben a Heves Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorúval szemben.

A vádiratában a főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen kettő év javítóintézeti nevelést rendeljen el az elkövetővel szemben, amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !