Varga Judit: a migráció nem tartozik az emberi jogok kategóriájába

A nyitott határok stratégiája, az ideológiai indíttatású migrációs politika társadalmi káoszhoz vezet - mondta vasárnap megjelent brit sajtónyilatkozatában Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke.

Varga Judit a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjúban kijelentette: gondosan mérlegelni kell a menedékjog és a migráció közötti különbséget. Kifejtette: a menedékjog az emberi jogok kategóriájába tartozik, a migráció azonban nem.

"Vissza kell nyernünk szuverenitásunkat. Végső soron nem az európai intézmények, hanem az erős nemzetek alkotják az Európai Uniót" - mondta Varga Judit a lapinterjúban.

A határkerítésről szólva elmondta: felépítése 1,7 milliárd euróba került, az EU azonban ennek alig 1 százalékát térítette vissza. "Ez nem helyénvaló. Schengen egészét védelmezzük" - mondta a The Sunday Telegraphnak az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke.

Kijelentette: a kormány nagyon szilárd álláspontot vall a migráció ügyében, és a táradalommal együtt mond nemet arra a kérdésre, hogy együtt akar-e élni kulturálisan idegen emberek tömegeivel.

Varga Judit szerint a mostani időszakra jellemző túlzásba vitt woke-ideológia mögött a család, a családmodell jelentette társadalmi szövet szándékos lebontása keresendő.

A bizottsági elnök szerint ezek a kérdések állnak majd a jövőre esedékes európai parlamenti (EP) választások középpontjában. Varga Judit a brit lap idézete szerint az EP-választást "a politikailag korrekt elit" és a józan ész érvényesüléséért kiállni nem félők küzdelmeként jellemezte.

Hozzátette: Nagy-Britannia kilépésével az EU olyan német-francia tengely kialakulásával szembesül, amelynek célja a tagállamok egyéni önazonosságának eróziója. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !