Tömegközlekedéssel akart elmenekülni a tolvaj nő Budapesten

Az adatok szerint I. Ágota és társa 2023. november 14-én délután bementek a XI. kerület, Hegyalja út egyik zárt garázsába, ahol festményeket, értékes étkészleteket és porcelánokat, ékszereket, italokat, valamint egy kerékpárt készítettek össze. A holmit kicipelték a közeli buszmegállóba, mert terveik szerint azzal akarták elszállítani a nem kis értékű és mennyiségű zsákmányt. 

A garázs tulajdonosai észrevették a nyitott garázsajtót és a pakolás nyomait, ezért a hívatlan vendégek nyomába eredtek. A busz már a megállóban állt, a két asszony pakolta fel a szajrét, amikor megérkeztek a nem várt gazdák. Kérdőre vonták őket, erre I. Ágota leszállt a járműről, azonban társával és a cuccal a busz elindult. A nőt a családtagok a helyszínen tartották a rendőrök kiérkezéséig. Nála volt a több millió forint értékű lopott holmi jelentős része, azokat a sértettek visszakapták. A busszal ismeretlen helyre távozó társa mintegy 127 000 forint értékben vitt magával ékszereket és egy porcelánfigurát.  

A rendőrök a helyszínen elfogott I. Ágotát előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A 44 éves nő a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. A rendőrök őrizetbe vették.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !