Az MSZP szerint a Fidesz 13 éve gyermekellenes kormányzást folytat

November 20-án van a gyermekek jogainak világnapja, ez jó alkalom arra, hogy számot vessünk, milyen körülmények között élnek a gyermekek hazánkban - jelentette ki Gurmai Zita országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

"A Fidesz jó alapokat kapott a gyermekjogok védelméhez, hiszen már az első MSZP-s kormány idején törvény született a gyermekek védelméről és jogairól. Ezzel ellentétben a Fidesz 13 éve elképesztő csapásokkal sújtja a gyermekeket nevelő családokat. 13 év óta nem emelték a családi pótlék összegét, pedig azóta az árak sokszorosára emelkedtek, ez az összeg ma már egy bolti bevásárlásra sem elég. Emellett pedig sok más szociális támogatást is befagyasztottak, nem csoda, ha ezek következtében kevesebb gyermek születik." - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kiemelte: a milliárdokért megrendezett demográfiai konferencia nem ösztönzi a családokat a gyermekvállalásra, ehhez kiszámítható, tervezhető és biztonságos körülményekre van szükség. Megfelelő lakhatásra, jobb anyagi biztonságra, minőségi egészségügyre, valamint színvonalas oktatásra volna szükség - tette hozzá.

Gurmai Zita szerint ma már minden 100. gyermek Ausztriában kezdi meg a középiskolai tanulmányait.

Folyamatosan növekszik a gyermekszegénység, romlik az egészségügy állapota, valamint a szétvert oktatási rendszer problémáit is láthatjuk - jegyezte meg. A gyermekszegénység 10 százalékról 17 százalékra nőtt. Több mint 100 ezer olyan gyermek van ma Magyarországon, aki nem jut megfelelő gyermekorvosi ellátáshoz - tette hozzá. (OS)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !