Több mint 8 millió forintot sikkasztott el a közös képviselő Bonyhádon

A Bonyhádi Járásbíróság előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult büntetőeljárás. 

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott társasházak közös képviseletét látta el Bonyhádon. A vádlott 2016. és 2021. év közötti időszakban, az általa képviselt társasházak üzemeltetési számlájáról több részletben vett fel készpénzt, melynek egy részét számlával igazolható módon a társasházak működési költségeinek kifizetésére fordította, valamint a tiszteletdíját fedezte belőle. A fennmaradó összegekkel ugyanakkor nem számolt el, azt a saját céljaira elköltötte. A vádlott által okozott kár – az általa képviselt hat bonyhádi társasház vonatkozásában – összesen 8 420 288 forint.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlottat 5 rendeli sikkasztás bűntettében és 1 rendbeli sikkasztás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 2 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. A járásbíróság emellett polgári jogi igény megfizetésére is kötelezte a vádlottat, mindösszesen 8 420 288 forint összegben. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője az ítéletet tudomásul vették. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !