Rusvai Milós: jelenleg nem elérhetők Magyarországon a koronavírus elleni vakcinák

Jelenleg nem elérhetők Magyarországon a koronavírus elleni vakcinák – mondta Rusvai Miklós az Infostartnak, vette észre az RTL. A virológus arról számolt be a portálnak, hogy megpróbálkozott az oltásra való jelentkezéssel, de nem járt sikerrel – az internetes felületen visszakapott információkat olvasva azzal szembesült, hogy nem jogosult rá. Ezzel szemben 70 éven felüli, eddig csak három oltásban részesült és a legutóbbit két évvel ezelőtt kapta, vagyis kérhetné – mondta.

A háziorvosként dolgozó ismerősei arról tájékoztatták, hogy náluk nem áll rendelkezésre oltóanyag, esetleg oltópontra tudnának utalni hozzájuk forduló pácienseket. Rusvai Miklós viszont úgy tudja, hogy jelenleg a hazai oltópontokon sincsenek Covid elleni vakcinák.

A szakember szerint Magyarország elvileg 300 ezer adagnyi oltóanyagot kapott az EU-tagállamok rendelkezésére bocsátott 10 milliós mennyiségből. Hozzátette: külföldön dolgozó orvosok, ismerősök azt mondták neki, hogy a legtöbb európai országban hozzáférhető a Pfizer legújabb fejlesztésű vakcinája, amely már tartalmazza az újabb omikron-specifikus törzseket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !