Országszerte vert át vásárlókat egy budapesti férfi

A Mátrix Projekt keretében göngyölítettek fel egy sorozatcsalást a kőszegi rendőrök, és vádemelést javasolnak egy budapesti férfival szemben - közölte a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint országszerte vert át vásárlókat az a fővárosi férfi, aki egy weboldalon hirdetett különböző munkaruházati termékeket és védőfelszereléseket. A vevők a termékeket előre utalással kifizették a megadott bankszámlára, azonban ezt követően az áru nem érkezett meg hozzájuk, és a hirdető is elérhetetlenné vált. A csaló összesen közel 1 800 000 forint kárt okozott. 

A kőszegi nyomozók a beszerzett adatok alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 42 rendbeli csalás vétsége, valamint nyolcrendbeli csalás bűntette miatt hallgattak ki. A nyomozás során a férfi bankszámláján lévő pénzt lefoglalták, így az általa okozott kár részben megtérült.

A Kőszegi Rendőrkapitányság az 50 éves budapesti férfi ellen folytatott eljárást befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !