Molotov-koktélt dobtak egy anya és fia házába a véméndi férfiak

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt hét és fél, illetve öt és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a bíróság hétfőn két véméndi férfit, amiért Molotov-koktélt dobott haragosa házába tavaly augusztusban.

A határozatot meghozó Pécsi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szívességi lakáshasználókként élt egy véméndi házban egy anya és fia, utóbbira pedig az első- és a másodrendű vádlott is - egyikük munkából, a másik családi kapcsolatból eredő problémák miatt - neheztelt.

A két vádlott azt követően döntött közös haragosuk "megleckéztetéséről", hogy egyikük a falu kocsmájában italozott vele és annak anyjával.

A részeg elsőrendű vádlott ötletére két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, az üvegek nyílásába egy-egy zoknit dugtak, majd a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, a két üveget a házba dobták az ablakon keresztül, és távoztak.

A házban a nő és fia a vádlottak által keltett zajra ébredtek fel, a lángoló bútorok és a füstszag miatt kimenekültek az épületből, és értesítették a tűzoltókat. A házban, illetve a sértettek vagyontárgyaiban több mint egymillió forint kár keletkezett.

A Pécsi Törvényszék a vádlottakat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére, társtettesként elkövetett emberölés kísérlete és rongálás miatt ítélte el, egyben megállapította, hogy a két férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlottak és védőik tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet egyelőre nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !