Kirabolta, utána bezárta a házba az idős asszonyt a sorozattolvaj

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés és magánlaksértés miatt vádat emelt egy sorozattolvaj férfival szemben. Az elkövető éjjel betört az általa jól ismert, nehezen mozgó, idős házaspárhoz, majd amikor tetten érték, mindkettejüket bántalmazta, ráadásul az asszonyt bezárta a főépületbe, hogy ne tudjon segítséget hívni. Egy pár héttel korábbi utcai rablás is a férfi számlájára írható.

A vádirat szerint a munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező jánoshalmi férfi 2022 folyamán rendszeresen fogyasztott ismeretlen összetételű tudatmódosító szereket, amelyek megszerzését sorozatlopásokból igyekezett biztosítani. 2022. június 7-én, éjjel, a férfi betört az általa jól ismert, nehezen mozgó, idős házaspárhoz, akikről tudta, hogy egészségi állapotuk miatt lebukás esetén sem kell jelentősebb ellenállással számolnia. Az ajtót és a riasztóberendezést is megrongálva bejutott a tanyaudvaron álló lakóépületbe. Épp értékek után kutatott, amikor a melléképületben alvó, ám a zajra felriadó idős asszony megjelent és megzavarta a férfit. A tolvaj azért, hogy a házban talált cigarettával el tudjon szaladni, két kézzel fellökte a nőt, majd kívülről rázárta a földön fekvő sértettre a bejárati ajtót, megakadályozva őt abban, hogy segítséget tudjon hívni. A rabló a melléképületben további értékek után kutatott, amikor észrevette a feleség segélyhívására felriadó idős férjet és arcon ütötte. Ezután az asszony ablakpárkányon lévő pénztárcáját magához vette és távozott, amit az erőszak hatása alatt lévő férfi nem tudott megakadályozni. A kiskunhalasi rendőrök két nap alatt elfogták a tolvajból lett rablót.

Kiderült, hogy egy néhány héttel korábbi kiskunhalasi utcai rablás is a vádlott számlájára írható. 2022. április 17-én, hajnalban, a korábban vele egy társaságban italozó és elektromos kerékpárral távozó férfi után iramodott és követte. Ezt észlelve a sértett a kerékpárját hátrahagyva futva menekült, azonban a vádlott utolérte és hátulról fellökte. Ezután a földön fekvő és a pénztárcáját két kézzel erősen szorító sértett fejére ököllel és egy szerelőlámpával több ütést mért, aminek köszönhetően a rabló végül megszerezte a pénztárcát. A nyílt utcán bántalmazott férfi orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a férfit a rablás és a magánlaksértés súlyosabban minősülő bűntette mellett súlyos testi sértés, valamint személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !