A plébánia irodájából közel egymillió forint értékben akart készpénzt lopni egy férfi Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen lopás bűntette miatt, aki egy miskolci plébánia irodájából közel egymillió forint értékben akart készpénzt lopni. Két cselekménye során, mintegy 700 000 forinthoz jutott hozzá, de a harmadik kísérletnél tetten érték.

A vádirat szerint a vádlott 2022. december végén megbízási viszonyban egy miskolci plébánia irodájában dolgozott, amely lehetőséget arra használta fel, hogy a pénzes kazettát kinyitva abból, több mint 400 000 forint készpénzt ellopott.

2023. január második felében, délután, az ajtót betörve bement a plébánia irodájába, az íróasztalból kivette a pénzkazettát és közel 300 000 Ft készpénzt vett el. A férfi 2023. január végén, éjszaka újból betört a plébániára. Az épületen belül három ajtót feszített fel, mire bejutott az irodába, ahonnan a kazettában lévő, több mint 200 000 forint készpénzt akarta elvinni, de tetten érték.

A vádlott cselekménye közel 1 000 000 forint megszerzésére irányult, ebből ténylegesen több mint 700 000 forintot szerzett meg, amelyet elköltött.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !