Féltestvérével veszekedett, majd megszúrta édesapját

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte V. Z. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint V.Z. összeszólalkozott féltestvérével egy ököritófülpösi útszakaszon, melynek során egy üveget is az irányába dobott.

A szóváltást hallva a házból kijött a tanú és a gyanúsított édesapja, aki az egymást szidalmazó fiai közé állt. Mikor a gyanúsított a féltestvérét ismét szidalmazni kezdte, az édesapa őt tenyérrel arcul ütötte.

Ekkor V.Z. a kabátja belső zsebéből elővett egy konyhakést, majd a hátráló apja után lépett és megszúrta. Ezt követően a gyanúsított a helyszínről elmenekült, a kést pedig eldobta. Az édesapa a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban erőszakos személy elleni bűncselekmény miatt is volt már büntetve. Emellett a nyomozás még kezdeti szakban van, tanúk meghallgatása szükséges. Mindezekre tekintettel, a bíróság döntése szerint – figyelemmel jelen bűncselekmény súlyára is - megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elszökne a hatóságok elől, vagy újabb bűncselekményt követne el, esetleg megkísérelné a tanúkat befolyásolni, ezzel veszélyeztetve az eljárás sikerét.

A végzés nem végleges, a gyanúsított az ügyészi indítvány elutasítását kérte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !