Elektromos kerékpárral vesztegettek meg egy orvost Budapesten

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály vesztegetés elfogadása bűntett miatt folytatott nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján. A rendelkezésre álló adatok szerint egy fővárosi kórház egyik szakorvosa egy körülbelül 800 ezer forint értékű elektromos kerékpárt fogadott el paraszolvenciaként. A kerékpárt két férfi fizette, akiknek hozzátartozóit a doktornő korábban kezelte, míg a vásárlást és a kapcsolattartást egy ismerőse intézte.

A három férfit és a középkorú doktornőt a fővárosi nyomozók elfogták, utóbbinak a lakásán lefoglalták a jogtalanul elfogadott elektromos kerékpárt is.

A fővárosi nyomozók az asszonyt vesztegetés elfogadása bűntett, a két hozzátartozót vesztegetés vétség, míg a közvetítőt bűnsegédként elkövetett vesztegetés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya az ügy vizsgálatát befejezte, a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldik meg az ügyészségre.​​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !