Egy körömvágó ollóval ölte meg majdnem testvérét egy férfi Balatonfüreden

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetése helybenhagyását annak a férfinak, aki ollóval támadt fivérére.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett testvérek, Balatonfüreden éltek édesanyjukkal. Az ittas sértett szidalmazni kezdte a vádlottat, aki felháborodott, magához vett egy körömvágó ollót és azzal, több alkalommal, kis erővel megszúrta a testvérét. A sértett a szobájába ment, azonban a vádlott követte és ott is többször megszúrta a testvére arcát, nyakát az ollóval. A hangos kiabálásra édesanyjuk a szobába ment, a vádlottat elhúzta a sértettől. A szomszéd értesítésére megjelentek a rendőrök, akik a sértett erősen vérző nyaki sérülését leszorították a mentők megérkezéséig. A halálos eredmény bekövetkezése a sértett védekezése és az édesanya közbelépése miatt maradt el.

A vádlott beszámítási képessége korlátozott, ezért a törvény értelmében a büntetése korlátlanul enyhíthető.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott védője és törvényes képviselője enyhébb minősítésért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a bűncselekmény minősítése törvényes, a kiszabott büntetés szükséges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !