Csalással vádolják azt a férfit, aki az elvégzett munka után nem fizette ki a megbízott magánnyomozókat

A Debreceni Járási Ügyészség csalással vádolja azt a férfit, aki az elvégzett munka után nem fizette ki a megbízott magánnyomozókat.

A vádirat szerint a debreceni férfi 2021 októberében megbízott egy céget, hogy nyomozzanak a barátnője után és ellenőrizzék, hogy hűtlen-e. Az elkövető 2021. október 22-én személyesen is találkozott a társaság képviselőjével, és abban állapodtak meg, hogy a munka elvégzése után összesítik a költségeket, amit a férfinak utólag kell majd kifizetni.

A sértett cég elvégezte a munkát, amivel több mint egymillió forint munkadíjuk keletkezett. Az eredményről és a díjról is tájékoztatták az elkövetőt, de a férfi előbb különböző kifogásokkal halogatta a fizetést, majd elérhetetlenné vált. A sértett társaság kára nem térült meg, ezért a büntetőeljárásban kérték annak megfizetését.

A debreceni rendőrség nyomozása során az ismeretlen helyen tartózkodó férfival szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki, ami nem vezetett eredményre.

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt nagyobb kárt okozó csalás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az eljárást a vádlott távollétében folytassa le, és a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !