Csak a szerencsén múlt, hogy nem siklott ki két vonat Borsodban három fiatal miatt

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás vétsége miatt. A fiatal gyermekkorú társaival a vasúti sínpárra köveket pakolt, így a szerelvények utasai életét, testi épségét veszélyeztette a keréktárcsák rongálódásának, illetőleg robbanásának a lehetősége. 

A vádirat szerint a vádlott és két gyermekkorú társa egy borsodi települések közötti vasútvonalon az út átjárónál legalább 3 m hosszan mindkét vasúti sínpárra a vasúti töltésből származó ágyazati köveket pakoltak. A vonalszakaszon két járműszerelvény haladt át, az egyik 80 km/h óra, a másik 100 km/h sebességgel.

Személyi sérüléssel és anyagi kárral járó baleset nem következett be, ugyanakkor a kövek a kerekek futófelületét károsíthatják, repedések alakulhatnak ki, amelyek a keréktárcsa súlyosabb rongálódásához, robbanásához vezethetnek. A fiatalkorú a cselekményével a két vasúti szerelvényben utazó személyek életét, testi épségét veszélynek tette ki.

A vádlott ezen felül az éjszakai órákban egy borsodi település előtti útszakaszon közterületen leállított traktorból, mintegy 50 000 forint értékű akkumulátort lopott el, amelyet hulladékvasként értékesített.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !