A DK szerint Magyarország a magánkórházak, magániskolák és mindenek felett álló milliárdosok országa

Csak egy szociáldemokrata, európai Magyarország lehet az Orbán-rendszer alternatívája, ezért dolgozik a Demokratikus Koalíció (DK) - mondta Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője online sajtótájékoztatóján.

"Mi, DK-s EP-képviselők európai magyar szociáldemokraták vagyunk, ezért nem fogadjuk el, hogy az Orbán-rendszer egy szűk, milliárdos elitre és hónapról hónapra élő, gürcölő milliókra szakította a magyar társadalmat" - mondta az ellenzéki politikus.

"Nem akarunk olyan Magyarországot", ahol az árak emelkednek, a fizetések és a nyugdíjak értéke viszont folyamatosan csökken, ahol csak annak van jó iskolája és csak az tud gyógyulni, aki ezt ki tudja fizetni "saját zsebből" - tette hozzá Rónai Sándor.

A magánkórházak, magániskolák és mindenek felett álló milliárdosok országa helyett igazságos Magyarországot, az emberek államát "akarjuk, ami vigyáz ránk". Európai bérekre, nyugdíjakra, erős állami oktatásra, egészségügyre és szociális ellátásra van szükség - hangoztatta Rónai Sándor.

Ezt a politikát Dobrev Klára és a DK EP-képviselői jelenítik meg - jelentette ki.

Magyarország legnagyobb ellenzéki közösségének EP-képviselői, a Szocialisták és Demokraták európai parlamenti képviselőcsoportjában ülő DK-s képviselők a szociáldemokrata értékeket képviselik, s ezt jeleníti meg az az 500 óriásplakát, amely november végéig látható országszerte "Európai. Magyar. Szociáldemokrata." felirattal - ismertette a DK-s politikus. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !