5500 darab rézperselyt loptak el egy kecskeméti telephelyről, egy kukában és egy babakocsiban tolták el a zsákmányt

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy kecskeméti telephelyről úgy loptak el 5500 darab rézperselyt hogy azokat egy kerekes kukába és egy babakocsiba pakolták. A vádlottak a zsákmányukkal épp egyikük lakóhelye felé igyekeztek, amikor a rendőrök megállították őket.

A vádirat szerint a két kecskeméti férfi éjjel bemászott egy kecskeméti telephelyre, egy ablakot befeszítettek és így bejutottak az egyik raktárba. A férfiak magukhoz vettek 5500 darab – összesen mindegy 1,7 millió forint értékű – rézperselyt, amelyeket a raktárban nagyméretű zsákokban tároltak. A vádlottak a zsákokat a telephely előtt egy gurítható kukába és a magukkal vitt babakocsiba pakolták, majd zsákmányukkal elindultak az egyik vádlott lakóhelye felé.

Útközben azonban a kecskeméti rendőrök igazoltatták, majd őrizetbe vették a két férfit és lefoglalták a náluk talált 5150 darab rézperselyt, így a lopással okozott kár jelentős része megtérült.

A fiatalabb vádlott egyedül is elkövetett egy lopást. A férfi lefeszítette egy trafóház ablakáról a fém rácsot, majd bemászott a trafóházba, azért, hogy onnan fém kábeleket lopjon. A lopás közben azonban a férfit áramütés érte, ezért cselekményével felhagyott.

Az ügyészség a két vádlottat nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, a fiatalabb vádlottat emellett kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérletével is vádolja és ezért velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !