Visszaeső illegális dohánykereskedőt tartóztattak le Pécsen

Pénzmosás gyanúja miatt letartóztattak egy baranyai férfit, aki illegálisan kereskedett dohánytermékekkel annak ellenére, hogy hasonló tevékenység miatt nem jogerősen három és fél év börtönre ítélték - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Kuperczkó Adrienn a közleményben felidézte: a nemrégiben Komlón elfogott, majd letartóztatott börtönviselt férfit először 2021 nyarán fogták el Szigetváron, 80 kilogramm fogyasztási dohánnyal, majd ugyanazon év novemberében már 430 kilogramm vágott dohányt, valamint 86 ezer szál adózatlan, zárjegy nélküli, külföldi cigarettát foglaltak le tőle Pécsen.

Egy évvel később egy pécsi iparterületi garázsban a pénzügyőrök egy razzia alkalmával újabb háromezer csomag cigarettát és bő kétszáz kilogramm dohányt találtak autójában.

A férfit 2021-2023. közötti ügyei miatt a Pécsi Járásbíróság első fokon 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte. Ennek ellenére a férfi folytatta az illegális kereskedelmet, amelyet "néhány nappal ezelőtt szakítottak meg a NAV munkatársai: egy komlói közúti ellenőrzés során újabb 150 kilogramm vágott dohányt találtak nála" - írta a sajtóreferens.

A közleménye szerint a férfi "a bűntények elkövetéséhez előszeretettel használt nagy teljesítményű luxusautókat és többször előfordult, hogy a hatósági jelzéseket figyelmen kívül hagyva kivonta magát a közúti ellenőrzés alól és nagy sebességgel elmenekült a pénzügyőrök elől".

A két év leforgása alatt négy alkalommal tetten ért férfi összesen 870 kilogramm jövedéki terméknek minősülő finomra vágott dohányt és 8 ezer csomag cigarettát birtokolt, amelyek együttes elkövetéskori piaci értéke elérte az 50 millió forintot.

A Pécsi Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását, jelenleg pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik ellene eljárás - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !