Verekedés tört ki egy somogyi válóperes tárgyaláson

A Fonyódi Járási Ügyészség hatósági eljárás csoportosan elkövetett megzavarásának bűntette miatt emelt vádat egy polgári per alperesével és három hozzátartozójával szemben, akik garázda magatartásukkal 15 percre félbeszakítottak egy bírósági tárgyalást.

A vádirat lényege szerint a nő és volt élettársa – a későbbi vádlott - között szülői felügyeleti jog gyakorlása, kapcsolattartás és a gyermektartásdíj-fizetés szabályozása miatt indult polgári per az egyik Somogy vármegyei járásbíróságon. A felek között vita alakult ki a közös gyermekek karácsonyi láthatása kapcsán, ezért a tárgyalást vezető bíró a felperes anya mellett álló édesapját - aki egyébként a pár egyik gyermekét tartotta kezében - a hallgatóság közé ültette a további szóváltás elkerülése érdekében. A kedélyek azonban nem csillapodtak, és az alperes édesapja egy üdítőitalos palackkal többször fejbe ütötte az előtte helyet foglaló férfit.

Az idősebb férfi bántalmazásába ekkor a tárgyalóteremben helyet foglaló alperes és annak hozzátartozói is bekapcsolódtak, akik ököllel ütlegelték a felsőtestét, mely miatt a padra esett, ahol az egyik vádlott a lábát is megrúgta. A férfi a bántalmazással szemben nem tudott védekezni, mivel továbbra is a kezében tartotta egyik unokáját. A felperes mindeközben igyekezett védeni édesapját, őt viszont egy másik vádlott a karjánál fogva lerántotta a hallgatóság részére fenntartott padra.

A tárgyalást vezető bíró ezalatt segítséget kért az épületben tartózkodó bírósági alkalmazottaktól, akiknek a többszöri, határozott felszólítására a vádlottak végül felhagytak a bántalmazással.

Az ügyészség a vádiratában valamennyi vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !