Védelmi pénzt kért az I. kerület ellenzéki polgármestere az ismert cukrászda tulajdonosa szerint

A választások előtt V. Naszályi Márta azt ajánlotta, ha az anyagi támogatás megtörténik, akkor olyan szerződést kötnek velem, hogy ne lehessen innen kitúrni, még bűncselekménnyel sem. Az ajánlat két cukrászdát érintett: a Koronát és a Ruszwurmot - mondta el az Indexnek a Ruszwurm Cukrászda Kft. tulajdonosa, szúrta ki a Népszava.

Szamos Miklós szerint rendszeresen előfordul, hogy elüldözik a történelmi vendéglátóhelyek tulajdonosait csak azért, hogy helyükre a megfelelő politikai kapcsolattal rendelkező vállalkozó léphessen. „Már Nagy Gábor Tamás, volt Budavári Önkormányzat (fideszes) polgármestere is bízott abban, hogy egyszerű helyiségfelmondással elmegyek innen. A cukrászdáim körüli tortúra 12 évvel ezelőtt elkezdődött, anélkül, hogy bárki megnézte volna a hátterét. Felületes módon nézték meg a cukrászda jogállását is, elhitték, hogy az övék, és elüldözhetnek” - magyarázta. A vállalkozó szerint azonban a mostani ellenzéki városvezetés idején kumulálódott a zaklatás.

Szamos Miklós elmondása szerint V. Naszályi Márta a 2019-es önkormányzati választások előtt arra kérte, támogassa pénzzel a kampányát, s cserébe védelmet kapott volna. 

„A választások előtt azt ajánlotta, ha az anyagi támogatás megtörténik, akkor olyan szerződést kötnek velem, hogy ne lehessen innen kitúrni, még bűncselekménnyel sem. Az ajánlat két cukrászdát érintett: a Koronát és a Ruszwurmot. A polgármester azt is hangsúlyozta: ha nem történik meg a támogatás, akkor nem véd meg. Tehát védelmi pénzt kért. A kampány támogatása esetén V. Naszályi Márta megígérte, olyan szerződést kötnek, hogy csak több száz millióért lehet elvenni a cukrászdát” - magyarázta, megjegyezve, mindez pont úgy történt, ahogy az alvilágban szokott lenni.

Erre annyit mondott, neki elég, ha tiszteletben tartják a törvényeket és a tulajdonjogot. Bár konkrét összeg nem hangzott el a vesztegetési kísérletben, a kontextusból az derül ki, hogy V. Naszályi Márta 20-30 millió forintot kért volna. Jelen pillanatban mindenki feljelentett mindenkit és a bírósági ítélet szerint mind a Koronát, mind a Ruszwurmot ki kell üríteni. 

A a polgármester azt állítja, hogy mindebből egy szó sem igaz. „Az engem vádoló üzletember problémája éppen az, hogy nem kap különleges elbánást, közpénzből kedvezményeket a kerülettől - mióta én vagyok a polgármester, azóta ugyanis az uram-bátyám rendszert felszámoltuk” - fogalmazott a Népszavánakküldött közleményében V. Naszályi Márta. Hozzátette, a Ruszwurm cukrászda tulajdonosával jogvitájuk volt, a bíróság pedig a kerület javára ítélt, nyilvánvalóan ez áll a vádaskodás mögött. 

„Szamos úr állításai nevetségesek, korrupcióval vádolni valakit azonban nem lehet következmény nélkül. Az ügyben feljelentést teszek rágalmazás miatt, ha pedig a bíróság Szamos urat bírság megfizetésére kötelezi - amiben biztos vagyok -, az összeget jótékony célra fogom fordítani” - - hangoztatta a kerület első embere. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !