Több tízmillió forint haszonra tehetett szert egy páros, akiket gyógyszerek illegális kereskedelme miatt fogtak el a budapesti rendőrök

A Budapest Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai 2020-ban kezdtek el nyomozni egy ügyben, mert egy férfi internetes oldalakon hirdetett eladásra vényköteles gyógyszereket. A nyomozók megállapították, hogy a férfi és élettársa együtt árulták a gyógyszereket, amiket két orvos írt fel nekik, illetve olyan páciensek nevére, akik nem részesültek orvosi ellátásban. Az orvosok ezért anyagi ellenszolgálatást kaptak, a vények kiváltásával további négy embert bíztak meg.

A rendőrök a neten hirdető férfit – aki élettársával együtt több tízmillió illegális bevételre tehetett szert – elfogták, társait az eljárás során folyamatosan azonosították.

A párt és a két orvost bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntett, valamint az orvosok egyikét és a hirdető férfit emellett bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, de eljárás alá vonták a vények kiváltásával megbízott négy embert is.

A nyomozók a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !