Online csalókat fogtak el a kisbéri rendőrök

A tettesek banki ügyintézőnek adták ki magukat, majd rávették a sértetteket, hogy telepítsenek egy kémprogramot a gépükre. Ez teljes hozzáférést biztosított az elkövetőknek, így több millió forintot zsákmányoltak - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Könnyű pénzszerzésnek ígérkezett két érdi és egy kecskeméti férfi akciója, melynek alapja egy online csalási rendszer volt. Október 2-án délelőtt egy ászári nőt ismeretlenek hívtak fel, és banki alkalmazottnak mondták magukat. Egy programot töltettek le vele, ami egy kémprogram volt. Ennek segítségével megszerezték az ászári lakos netbank feletti rendelkezését, és közel 2 millió forintot utaltak el tőle.

Hasonlóan járt egy másik sértett, őt is a fenti módon károsították meg. Tőle 2 millió forintot utaltak el. Ezt a pénzt két ukrán és egy magyar férfi szerezte meg. A sértett feljelentést tett a rendőrségen, amint rájöttek a trükkre. A kisbéri nyomozók azonnal elkezdték visszakövetni a szálakat, ennek során fogták el a bűnözőket. A férfiak a cselekményeket összehangolva hajtották végre. A nyomozók a kutatások során 500 ezer forintot, telefonokat és számítógépeket foglaltak le. A 23, a 24 és a 31 éves elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság már el is rendelt. Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt folyik büntetőeljárás ellenük.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !