Már gyerekként szexuális bűncselekményt követett el a húga sérelmére

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a féltestvérét éveken keresztül szexuálisan molesztáló férfi büntetésének a súlyosítását.

A jogerős ítélet tényállása szerint a vádlott – aki akkor még gyermekkorú volt, azaz nem büntethető ezen cselekményekért – 2009-2012. közötti szexuálisan molesztálta óvodáskorú féltestvérét. A 2016-2017. években, az akkor már fiatalkorú vádlott, a pannonhalmi házukban – kihasználva, hogy a családtagok aludtak – akarata ellenére közösült a sértettel. 2018. évben a fiatal férfi a tizenhárom éves kislányt ismételten szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. A gyermek a szüleire nem számíthatott, nem mondta el nekik a vele történteket, egészen 2021 januárjáig nem mert segítséget kérni senkitől.

A Győri Törvényszék a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és tizennegyedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2023. október 5-én kihirdetett ítéletében egyetértett az ügyészi állásponttal, hogy a vádlott szigorúbb büntetést érdemel, ezért annak tartamát 9 évre felemelte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !