Kövér László szerint az uniós tagországok jelentős hányadának politikai elitje a „hasznos idióta” szerepet tölti be

Mind az EU, mind a NATO egyre inkább kezd úgy viselkedni, mint ha nem egyenrangú partnerek gyülekezete, hanem egy új birodalom lenne - jelentette ki az Országgyűlés elnöke a Hír TV-nek adott interjújában, melyet a Népszava szemlézett.

Kövér László arról beszélt, hogy ez az „új birodalom” szeretné szűkíteni az adott tagállamok mozgásterét, hogy azokból később „tartományokat” csinálhasson. Ebben pedig az EU előrehaladott fázisában  van, a tagországok jelentős hányadának politikai elitje a „hasznos idióta” szerepet tölti be. A politikus azt hangoztatta, kevés olyan ország van Európában, amely fel mer és fel tud szólalnia a szuverenitás védelme érdekében. 

Elementáris szükségünk van arra, hogy a közép- és kelet-európai országok politikai osztályai ne korrumpálódjanak bele egy ilyen nyugati elitbe (...) csak együtt vagyunk képesek a szabadságunkat, a szuverenitásunkat megőrizni, külön-külön csak egy periférikus, lesajnált állam maradunk – fogalmazott Kövér László.

Azt hangoztatta, „az a politikai elit, amelyik tőlünk nyugatabbra van minőségileg minősíthetetlen,semmi olyan komoly projektje nincs, amivel meg tudná menteni Európát”. Kifejtette, hogy a korábbi hódítóknak csak páncélosai voltak, ám a jelenleg formálódó „világbirodalomnak” olyan tudatformáló eszközök is a rendelkezésére állnak, amelyek korábban még nem. Kifejtette, az európai birodalom megszületése egyben a halálát is jelenteni fogja, mivel a népek önrendelkezését egyszerűen megszüntetni nem lehet. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !