Kilenc miskolci áruházból lopott egy férfi

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2023 nyarától kezdődően kilenc miskolci áruházban követett el lopási cselekményeket.

A gyanúsított élelmiszerüzletekből, műszaki- és sportáruházból, valamint drogériából vett magához különböző élelmiszereket, műszaki cikkeket, szeszesitalokat, tisztítószereket, kozmetikai termékeket és parfümöket mintegy 1 000 000 forint értékben.  

A bíróság álláspontja szerint – bizonyítottság esetén – a gyanúsított fenti cselekménye miatt kiszabható hosszabb tartamú, akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés-büntetés mértékére figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A bűncselekmény jellegére és arra tekintettel, hogy az ügyben még további nyomozati cselekmények foganatosítása szükséges, tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. Az eddigi adatok szerint a gyanúsított bűncselekmények elkövetése útján biztosítja megélhetését, ez a körülmény, illetve, hogy más büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben, a bűnismétlés lehetőségére enged következtetni.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !