Ittasan okozott halálos balesetet, egy fiatal nő kirepült a hátsó ülésről

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása bűntettek megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy Fejér vármegyei községben élő 30 éves férfival szemben. 

A sofőr és két utasa Ősi felől tartott Várpalota irányába. Egy enyhe balkanyarban azonban a férfi elvesztette uralmát járműve felett, letért az útmenti árokba, majd a fás-bokros területen felborultak. A baleset következtében a hátsó ülésen utazó 23 éves hölgy kizuhant a gépkocsiból, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Sem a járművezető – aki ittasan ült volán mögé –, sem a mellette helyet foglaló 24 éves barátja nem nyújtott segítséget a megsérült hölgynek, és a mentőszolgálatot sem értesítették. A nyomozó hatóság ezért a 24 éves férfit is felelősségre vonta segítségnyújtás elmulasztása miatt. A rendőrök mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !