Illegális mosószerrel kereskedő férfit tartóztatott le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói letartóztattak egy férfit, aki közel 60 millió forint értékű, illegálisan előállított mosószerrel kereskedett - tudatta a hivatal közleményben az MTI-vel.

Mint írták, a férfit vezetés közben tartóztatták fel, járművében nagyobb mennyiségű - egy ismert mosószer védjegyével ellátott - mosógélt találtak.

A termékek külső jegyei alapján megállapítást nyert, hogy azok jogvédelem alatt álló termékek utánzatai - írták a közleményben.

Mint kiderült, a férfi értékesíti is a mosószert, sőt az előállítását is maga szervezi meg illegálisan foglalkoztatott munkásokkal, a saját családi házának kertjében.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a hamis mosószerek előállításával közel 60 millió forint összegű kárt okozott a tényleges forgalmazónak.

A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy a mosószer kereskedelmi forgalomba kerülve a vásárlókra is veszélyt jelentene, mivel a gyártás nem ellenőrzött keretek között történt.

A nyomozók az okozott kár megtérülése érdekében készpénzt és targoncákat foglaltak le, illetve a bűncselekmény elkövetését bizonyító bűnjeleket szállítottak el a kutatásokkal érintett helyszínekről.

A büntetlen előéletű férfi letartóztatását a bíróság elrendelte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !