Gyomorforgató dologra kényszerítette közel másfél éven keresztül kamaszlányát egy mezőkövesdi anya

A történet már önmagában is elképesztő, ám még furcsább árnyalatot kap azzal, hogy egy olyan személy követte el, akinek a gyermekek óvása, védelme a hivatása.

Másfél éven keresztül kényszerítette arra kamaszlányát a mezőkövesdi B. Viktória, hogy gyermeke telefonnal videóra vegye, ahogy ő közösül újdonsült barátjával – írta a Blikk értesüléseire hivatkozva az RTL. A lánynak az aktusok után anyja készülékére át kellett küldenie a felvételeket, amelyeket így a pár bármikor újra megnézhetett.

A nőt végül a gyerek apja buktatta le: amint tudomást szerzett az eseményekről, azonnal a rendőrséghez fordult. Az erősen traumatizált lányt és kisebb testvérét azonnal elvették B. Viktóriától, az eset kirobbanása óta az édesapjukkal élnek. A történteteket rengeteg fotó és videó bizonyítja.

A nő több diplomával is rendelkezik, korábban éveken keresztül a helyi családsegítőben dolgozott, előtte pedig egy katolikus iskolában volt tanár. Utolsó munkahelye a Máltai Szeretetszolgálat mezőkövesdi kirendeltsége volt, először helyettes, majd vezető beosztásban. Amint kiderült, hogy mit tett, innen is távoznia kellett. Jelenleg alkalmi munkákból él.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közölte: amint tudomást szereztek az ellene indult büntetőeljárásról, a Szeretetszolgálat haladéktalanul felfüggesztette intézményvezetői beosztásából B. Viktóriát, aki a mezőkövesdi hajléktalan emberek számára nyitott éjjeli menedéket és nappali melegedőt vezette, rövid idő után pedig az asszony munkaviszonya is megszűnt a karitatív szervezetnél.

„Védencem mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett. Rettentően sajnálja, amit tett. A partnerével szakított és nagyon reméli, hogy még láthatja a gyermekeit” – fogalmazott B. Viktória jogi képviselője, Lichy József. B. Viktória szabadlábon védekezhet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !