Gyermekeiket bántalmazó szülőket ítéltek el Tatabányán, a férfi hatéves lányát többször szexuálisan bántalmazta

A Tatabányai Törvényszék első fokon 9 év fegyházra ítélt egy férfit, aki hatéves lányát többször szexuálisan bántalmazta, az anya jogerősen másfél év börtönt kapott - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a pár Esztergomban élt együtt a nő 11 éves fiával és közös, hatéves lányukkal. A felnőttek italozó életmódot folytattak, az apa a gyermekek jelenlétében bántalmazta anyjukat.

A szülők büntetésként fakanállal ütötték a gyerekeket, akik mosdatlanul, koszos ruhában, éhesen jártak óvodába, iskolába. Az apa lányával több alkalommal szexuális cselekményt végzett.

A Tatabányai Törvényszék az apát tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint két kiskorú veszélyeztetése miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá eltiltotta minden tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatt gyermekekkel foglalkozhatna.

Az anya 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, 4 évre felfüggesztve, továbbá 3 évre eltiltották minden tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatt gyermekekkel foglalkozhatna.

Az ítélet az apa tekintetében nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, a védelem felmentés érdekében jelentett be fellebbezést. Az anya ítélete jogerőre emelkedett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !