Fejszével és ököllel ütötte beteg élettársát egy férfi Vámospércsen

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki beteg élettársát fejszével és ököllel ütötte.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett több éve éltek élettársi kapcsolatban Vámospércsen. Az asszony nehezen mozgott és állapota folyamatosan rosszabbodott. Az élettársak gyakran veszekedtek, az is előfordult, hogy a vádlott megütötte a sértettet.

2023. január 22-én a férfi a konyhában baltával fát hasogatott, a sértett segített neki pakolni. Eközben a férfi többször megkérdezte az asszonytól, hogy hol van a gyógyszere és a cigarettája, azonban a sértett nem tudott válaszolni. Ezen feldühödve a vádlott a 60 centiméteres nyelű balta fokával egyszer fejen ütötte a sértettet, aki a padlóra esett. A rendkívül indulatos férfi az asszonyt tovább ütötte, ököllel és a balta fokával is számos alkalommal lesújtott a nő fejére. Miután a férfi lehiggadt, a sértettet átöltöztette, ágyba fektette, a lakást feltakarította, azonban az asszonyhoz orvosi segítséget nem hívott.

A sértett életveszélyes sérülést szenvedett, azonban a bántalmazás a sértett halálát is eredményezhette volna.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Törvényszékre. A vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék a férfit fegyházbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától és a baltát kobozza el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !